Het lukt mij maar niet om af te vallen nu ik de 40 ben gepasseerd, hoe kan dat?

Alles wat ik doe en probeer, het lukt mij gewoon niet. Sinds ik over de grens 40 ben lijkt het wel of het steeds moeilijker is om af te vallen. Wat ik vroeger allemaal kon eten gaat nu niet meer. En ik kreeg toen ook de extra kilo’s er zo af. Dat krijg ik nu echt niet meer voor elkaar.

Deze vragen hoor ik vaak van de vrouwen die ik begeleid. Om af te vallen en of je ideale gewicht te behouden zijn er een aantal stappen die je onder de loep moet nemen. En bekijken hoe die er nu voor jou uit zien, en waar deze verbeterd kunnen worden. Vorige keer had ik de stap ontspanning besproken, nu wil het met je over VOEDING hebben.

Welke voeding past bij jou?

Als eerst is het belangrijk dat je altijd gaat kijken wat bij jou past. Wat voelt goed bij jou lichaam. 

Ga na wat je nu eet, merk je dat je het lastig vindt om af te vallen of zelfs steeds alleen maar zwaarder wordt. Dan kan het  heel goed zijn dat wat je altijd gegeten hebt en gedronken NU niet meer bij je past. Luister goed naar je lichaam.

Als je hormonaal gaat kijken zijn daar aardig wat veranderingen gaande. En je stofwisseling wordt ook wat trager. Dan is het van belang dat je de snelle koolhydraten (koek, snoep, chips, pasta, brood) flink gaat schrappen in je voeding.

Waarschijnlijk heb je in de loop der jaren al flink wat zoetigheid van je lijstje geschrapt en zit je echt niet elke dag aan het gebak. Weet dat het vaak de verborgen suikers zijn in levensmiddelen (brood, witte pasta, snacks, tussendoortjes) en alcohol, waardoor het je niet lukt om af te vallen. Zonder dat je het waarschijnlijk door hebt krijg je dagelijks toch te veel suiker binnen. Door inname suikerhoudende snacks, is de kans groot dat je toch te veel gaat eten. 

Ga meer plantaardig eten.

Door meer plantaardig te eten zorg je al voor dat je bloedsuikerspiegel niet zo enorm gaat pikken en een meer verzadigd gevoel gaat krijgen.

Ik merk aan de vrouwen die het Vegan Flex programma bij mij hebben gevolgd, de cirkel kunnen doorbreken en ook echt gaan afvallen. Plus en nog groter voordeel, zich weer fit en vitaal voelen. ‘Hongerdips’ zijn weg.

Hoe vaak eet je?

Dan nog een 3e punt is dat je naar je EETMOMENTEN moet gaan kijken. Merk vaak dat er toch zo de hele dag door gegeten word. Vanaf het moment van opstaan tot het moment van slapen. Mijn voorkeur gaat uit naar 3 goed gevulde maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avondeten). Met een maximale eet tijd van 10 uur. Zodat je 14 uur niet eet! Na 19:00 uur niet meer eten. 

Tip, ga eens bij je zelf kijken hoe vaak eet je? Hoe laat? Wat eet je? Drink je genoeg? Schrijf dat op en ik ben benieuwd wat jouw uitkomst dan is.

Let me know.

Liefs Ilja

PS vanavond, woensdag 9 december om 19:30 uur geef ik een GRATIS Masterclass Fit&Fabulous @40+ aanmelden kun je hier doen. Ben je er bij? Vanavond om 19:30 uur!