Zoals we vaak denken zijn snacks een no-go als je buikvet wilt verliezen.
Maar ja ja, gelukkig zijn er ook snacks waarvan je kunt genieten en geen buikvet krijgt.
Pistachenoten bijvoorbeeld, want naast dat ze gezond zijn, zijn er nog een paar extra voordelen aan het eten van pistachenoten, als het gaat om verliezen en voorkomen van een dikke buik.

Hieronder vind je een 5tal redenen waarom je pistachenoten zou moeten eten!!

WAAROM PISTACHENOTEN

1. Ze zitten vol onverzadigde VETTEN 

Pistachenoten bevatten inderdaad veel vet. Maar dat zijn wel goede onverzadigde vetten. Het voordeel van onverzadigd vet is onder andere dat je lichaam dat vet minder snel opslaat. Daarnaast zijn verzadigde vetzuren van belang voor een gezond cholesterolgehalte. Ze helpen dus ook bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

2. Ze bevatten veel VEZELS

Pistachenoten zitten vol vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Dus minder kans dat je er te veel van eet! En daarnaast zijn vezels erg belangrijk voor een gezonde darmwerking. En een gezonde darmwerking is de basis van een gezond lichaam.

3. HET ONDERSTEUNT JE AFVALPROCES

In de pistachenoot zitten polyphenolen. Polyphenolen zijn sterke anti-oxidanten en stimuleren tegelijk vetverbranding. Dit kan verklaren waarom uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wanneer je pistachenoten eet je sneller gewicht verliest dan wanneer je ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën met een andere snack binnenkrijgt.

4. Pellen leidt tot minder eten

Om één nootje te kunnen eten moet je deze wel eerst pellen. Hierdoor kan je dus niet zonder nadenken een handje nootjes achterover slaan! Dat heeft als groot voordeel dat je er veel minder van eet!

5. ZE ZIJN LEKKER

Gezouten of ongezouten pistachenoten zijn gewoon lekker. Niet voor niks dat veel mensen ze als guilty pleasure zien! Maar dat is dus niet nodig! Lekker van genieten en van alle voordelen die ze met zich meebrengen.

Eet smakkelijk.

Liefs ilja