Hoe gezond ben jij? Ben jij 100% committed aan jouw gezondheid?

Written by studioreshape

Zoals je wellicht vorig week Premier Rutte hebt horen zeggen is hoogst waarschijnlijk dat een groot gedeelte van ons de Corona virus gaat krijgen. Dat is even schrikken he. Ik moest wel even slikken toen ik het hoorde. Dus ja helaas zullen wij dus die griep krijgen. Alleen in welke mate ga je die griep krijgen, dat is de vraag.

We weten allemaal dat als je fit en gezond bent dat het de kans dat Corona iets met je doet, vele malen kleiner is. Als je fit en gezond bent zal de schade die je van die virus overhoudt kleiner zijn dan wanneer je in de risico groep valt.

 

En dan bedoel ik niet de risico groep de ouderen. Want zover ik weet kun je niet heel veel doen aan je leeftijd. Tachtig is tachtig en je wordt niet in ene vijftig als je heel veel gaat zitten mediteren, if you know what i mean.
Ik heb het hier over de risico groep hoe fit je bent! Als je een ongezonde levensstijl hebt, door bijvoorbeeld heel veel te roken en te drinken is de kans ook veel groter dat er iets gebeurd dan wanneer je gewoon fit bent. Zo ook als je te zwaar bent, overgewicht hebt.

Oké, we hebben niet alle invloed op wat het virus gaat doen met ons maar we hebben wel veel invloed op onze eigen fitheid en gezonde levensstijl om zo de kans kleiner te maken.

Deze Corona virus crisis is een enorme wake up call naar mijn mening. Waarom? Omdat het ons laat zien dat gezondheid ons grootste bezit is en dat we heel kwetsbaar zijn als we niet goed op onze eigen gezondheid letten. Want waarom raken wij allemaal zo bang? En zijn we in paniek? Simpel gezegd, omdat onze gezondheid mogelijk aangetast kan worden. En onze gezondheid is het allerbelangrijkste wat we hebben.

Stel je eens voor…..

Stel je zelf eens voor, je weet dat je over zes maanden Corona zou krijgen, dat weet je zeker, hypothetisch bedoel ik dit want je kunt helemaal niet zeker weten dat het gebeurd.
Maar even stel, je krijgt over zes maanden corona, wat zou je dan nu doen? Wat zou je veranderen aan je levensstijl? Zou je door gaan met wat je al deed en je blijft je futloos en te zwaar voelen? Of is het NU niet juist het moment, de tijd om tegen jezelf te zeggen “ik ga veranderingen doorvoeren en ik neem mij gezondheid en mezelf serieus”. Echt jij hebt zelf invloed op jouw gezonde levensstijl en dus op je gezondheid. Het is aan jou de taak om zo gezond mogelijk te worden. En nee niet alleen om die virus die er nu heerst maar zo wie zo, in het algemeen. Gezondheid is ons meest belangrijke bezit die we hebben. Dat zien we nu maar al te goed en helaas in een heel extreme situatie.

Ik zeg neem controle over je eigen gezondheid.

Wat is jouw triggerfood? Waar ben jij gevoelig voor?

We weten allemaal wat we moeten doen om gezond te zijn. Wat we wel of niet moeten eten. Maar toch lukt het op een of andere manier niet om het consequent vol te houden. Vaak valen we weer in onze oude voedingspatronen, eigenlijk gedragspatronen. We stoppen na een tijdje toch weer die voedingsproducten waar we van weten dat ze echt meuk zijn voor ons lijf en gezondheid. Wat dus weer resulteert in vaak moe zijn, te zwaar worden en niet happy met je zelf zijn.

Maar als ik je ga zeggen dat je een keuze hebt. Ja echt een keuze, een keuze om te beslissen dat je stopt met het nemen van voedingsproducten die jou triggeren.

Wat is jouw triggerfood? Triggerfood zijn voedingsproducten waarvan jij van jezelf weet, als ik dat weer ga eten dan ben ik verkocht en dan gaat alles op en kan ik er niet meer mee stoppen om er mee te stoppen.

Als je bijvoorbeeld  weet dat als je weer een handje M&M’s neemt dat je dan verkocht bent en dan de hele zak leeg eet en weer een nieuwe zak gaat halen.

Of als je dat glaasje wijn neemt, dat je weet dat je dan weer eindigt in elke dag 3 glazen wijn. Dan zijn dat jou trigger producten. Dus wat is jouw triggerfood?

Stel jezelf eens de vraag?
Wat zou er nu gebeuren als ik voor de rest van mijn leven nooit meer die voedingsproducten zou nemen? Wat zou er dan precies gebeuren? Beeld je zelf eens in. Sluit je ogen en stel je zelf die vraag, wat zou er gebeuren als ik nooit meer die zak M&M’s zou eten? Hoe ziet mijn leven er dan uit? Zou je dan fitter en slanker voelen? Zou je meer energie hebben om de dag te beginnen? Zou je dat jurkje weer passen wat al jaren in de kast hangt? Zou je beter over je zelf voelen? Hoe zou je leven er volgens jou uit zien?

Ga hier eens mee aan de slag en wat is er geen beter moment dan NU.
Weet je wat het is, los het op, FIX IT!!

Maak voor je zelf dan een keuze en ga er voor honderd procent commitment tegenaan. Ja honderd procent, dat betekent dat je afscheid neemt van jouw triggerfood en besluit omdat NOOIT meer te nemen!!

Maak één keuze, het hoeven er echt geen tien te zijn.

Zeg dan

“Ik ben bereid om dit ………. nooit meer te doen/nemen”

HONDERD PROCENT COMMITMENT MET JEZELF

Succes en laat mij weten wat jouw commitment is! Hoe jij aan de slag gaat met jouw gezondheid! Laat hieronder een berichtje achter wat jij zou willen veranderen. Of ben je al honderd procent committed met jezelf.

Heel veel liefde en gezondheid

Xoxo ilja

PS Stel mij een vraag, boek een sessie met mij, ik help je graag.