Healthy Holiday tips

Written by studioreshape

Jaja we zitten in de maand december en nog een paar nachtjes en het grote kerstfestijn gaat los.

December is de maand van de feestdagen. Wat ik altijd zo leuk vind aan december zijn al die lichtjes die ziet en de huizen worden omgetoverd tot magische ruimtes gevuld met de spirit van kerstmis, althans de lichtjes dan.

Veel vrouwen die ik gesproken heb, in de afgelopen 15 jaar dat ik persoonlijk mensen begeleid naar een gezonde voeding en levensstijl, hebben in deze tijd een gevoel ‘moeten”, tijd tekort en angst om gewicht aan te komen. Emoties vliegen alle kanten op en de focus is volledig verdwenen. En het eerste wat vrouwen loslaten in tijd van stress, is hun zo netjes opgebouwde gezonde gewoontes en leefstijl. Poefff en weg… nog maar een kerstkransje of doe toch maar dat heerlijke kerstbrood!!

Zullen wij dit jaar samen afspreken dat dit niet gaat gebeuren!

Wij doen er niet aan mee doen!! Geen bullshit, geen onnodige stress, geen overdreven ongezond gedrag, maar wat wij wel gaan doen is heel veel GENIETEN!!!

(klik op de “like” button onder deze blog om onze deal te verzegelen)

Hoe wij dat gaan doen is heel simpel. Ik heb hieronder een aantal healthy holiday tips voor je beschreven. Deze tips zijn: Simpel te volgen & Simpel vol te houden.

En als je mij kent, Ik hou van simpel en praktisch. Anders ga je er toch niet aanhouden, toch?

Groene Smoothie

Start elke dag met een groene smoothie. Dan heb je ook meteen een goede kick start van de dag met boordevol vitaminen en mineralen en je portie fruit en groente.

Wees Kieskeurig

Eet alleen de “minder” ongezonde dingen die je ECHT ECHT HEEEEL lekker vindt. Dus dan bedoel ik als je er een hap van neemt en denkt “hmmmmmm…….”
Geniet er van en wees niet te streng voor jezelf door je meteen schuldig te voelen dat is dan ook zonde van je cheat moment! Had je het dus beter gewoon niet moeten doen. Nee geniet van de dingen en niet in overdaad!

Water water water

Oke spreek met jezelf af dat je voor ieder glas wijn (alcohol) 2 glazen water drinkt!! En doen…

50% Groente

Vul je bord, lunch en diner, met minimaal 50% groente (of salade). Eet dat bord helemaal leeg, neem even wat pauze en als je dan nog zin hebt in iets lekkers, geef jezelf de ruimte.
Weet dat het ongeveer 20 minuten duurt voordat je een voldaan gevoel krijgt. Dus neem ook echt even die pauze en ga niet als een idoot zitten schranse. Want dan zul je merken dat je teveel eet en je ook echt niet lekker voelt daarna. Zeg maar gerust OPGEBLAZEN!! Je hebt namelijk meer gegeten dan je nodig hebt (had).

Embrace Emotions

Ja dat vind ik wel mooi in het engels klinken embrace emotions. Met andere woorden dus omarm je emoties. De decembermaand kan voor veel vrouwen een overweldigende maand zijn.
Stress en emoties kunnen dan zomaar zo nu en dan de kop opstekken, ja zomaar uit het “niets”.
Omarm ze, laat ze door je mind heen gaan, neem een moment voor jezelf en breng je hoofd tot rust.
Geef jezelf een goed, liefdevol en vervuld gevoel door liefde te geven (psst niet via eten dan :-))

MOVE MOVE….

Beweeg dagelijks!! Nee je hoeft niet naar de sportscool te rennen, het kan namelijk ook thuis. Je kunt op youtube korte workouts vinden van ongeveer 20 minuten en leef je uit in de woonkamer. En weet je, dansen mag ook!! Bewegen maakt je gelukkig en dat is wat wij willen, toch?!

Let’s go outside…

Maak iedere dag een heerlijke wandeling in de buitenlucht. Er is niets zo fijn, rustgevend en vervullend als een heerlijke wandeling tussen de bomen, op het strand of in de weilanden.

De decembermaand heeft iets magisch, maar dat zie je alleen als je jezelf niet verliest in de commercie, de stress, de drukte en de chaos in je hoofd. Gebruik deze 7 tips vanaf nu tot de laastste dag van dit jaar en gun jezelf hiermee een Happy, Healthy & Delisicious decembermaand.

En denk je aan onze deal?! Verzegel deze hieronder, geloof me dat werkt en geeft je onbewust extra kracht!

Liefs xoxo
Ilja